Läger 2010

Kennel-läger i Herrfallet 13 - 16 maj 2010
Bilder: Kicki Andermyr, stolt ägare till Hausse Vegas, tillika nyligen certifierad partypingla, under utbildning av Erica Blomberg.

 
Som jag längtat efter maj månad. Månaden med stort M, som skulle kicka igång årets boxer-aktiviteter.
Vips så var vi där. I "ny" hundbil, pimpad med boxerdekaler, fullpackad med kläder för alla väder och peppade till tänderna körde vi från Sundsvall i en liten karavan av Hausse-are.
Herrfallet var lika vackert som jag mindes det, fästingarna lika pigga och hungriga och boxerägarna lika glada och längtansfulla.
Jag och Vegas var anmälda till Vilse-Tinas spårgrupp och det såg vi verkligen fram emot. Det var ett glatt spårgäng, vi var energiska, effektiva och sååå himla proffessionella... de första två dagarna.
Vad som hände sedan borde vi kanske låtit stanna i spårgruppen. Men det var ju som kört det, när vinet smörjde munlädren och vi bara erkände vårt totala förfall rakt upp och ner. Vi hade fått förtroendet att själva planera spåren efter en genomgång av vad var och en behövde för att ha så bra förutsättningar som möjligt.
Jag kan bara tala för mig själv, men dag tre på ett läger är liksom bara... "Öh..." i hjärnan, vilket visade sig när jag gick ut ett spår och hoppsan, såg klykor och snitslar några meter från där jag tänkt gå. Missuppfattningar och en hrm... liten brist i kommunikationen gjorde att tre spårläggare gått in i varandras spår.
Men positiva som vi var så tänkte vi bara. Ja men gud vad bra, då får vi gratis förledningsspår. Hahaha, ok, en hund kunde gå sitt spår utan större problem, hon skötte sig så bra. Men sen tog vi annan mark.
Markerna var för övrigt toppen att spåra i, gruppen var superhärlig att delta i och våran Vilse-Tina gav oss massor av individuell hjälp och nya ideér.
Vi tränade lydnad också och här kom ju valet att ha kläder för alla väder väl till pass, för jisses så varmt det var på Arboga Bhk. Tack allihopa för värdefulla tips kring brukslydnaden!
Jag kan inte säga något om vad de andra grupperna pysslade med på dagtid, mer än att det söktes efter människor i skogen, bets i ärmar och tränades allmänlydnad och aktivering.
Däremot kan jag, eftersom jag nu är färdigutbildad i konsten att vara uppe sent åtminstone två av tre kvällar, intyga att även de övriga grupperna verkar ha haft det mycket bra. Kvällarna spenderades i partystugan där vi dukade långbord både ute och inne, njöt av god mat alla dagar samt ( en del av oss ) konsumerade en hel del vin mm.
Ryktet säger att årets sökinstruktör fick tunghäfta för första gången i hela sitt liv, samt att framtidens krönika i hundsport lär kunna innehålla en hel del boxrigt. När boken " Bland Ipofjollor och Sökhoror" blir utgiven har jag ingen information om ännu.
Jag har ringt till Hund och Kn... jouren för jag ville verkligen prata Hund, men numret har upphört på kundens begäran...
Nåväl, vad är väl ett kennel-läger?
Jo, arrangerat med kärlek och värme, planerat in i minsta detalj och alldeles alldeles underbart.
Jag tackar Dig Erica för förtroendet att förvalta en Hausse-hund och trots ditt ljug om det där att Vegas skulle varit klar för lägre när jag köpte honom... så älskar jag dig ändå.
Tills nästa år...
Ta hand om varann och era fyrfota godingar!

Bildspel